Voor donderdag 20.00 besteld = zaterdag thuisbezorgd in Rotterdam en Capelle

Couscous

De markt staat bekend om haar diversiteit, voor iedereen is er wat te vinden! Je kunt op de markt de echte oer Hollandse producten zoals  kaas en aardappelen vinden tot aan de bijzondere specialiteiten van de wereldkeuken. In deze blog zetten we de Afrikaanse keuken in het zonnetje zetten. Dit doen we door een gemakkelijk te bereiden couscous gerecht onder de aandacht brengen. Die je makkelijk met boodschappen van de markt kunt maken.


Wat heb je nodig:

  • 400 milliliter kippenbouillon
  • 200 gr couscous
  • Bosje verse koriander
  • 50 gram amandelen
  • 300 gram kippendijen
  • Halve theelepel korianderpoeder
  • Halve theelepel kurkumapoeder
  • Halve theelepel kaneelpoeder
  • Snufje zout
  • 2 ½  eetlepels olie (naar keuze)
  • 10 gr boter
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 rode peper
  • 1 pompoen

Hoe maak je het:

  1. Snijd de kipfilet in stukjes en doe het in een schaal. Marineer de kip met een beetje olie kurkuma, koriander, kaneel en een snufje zout
  2. Maak de pompoen schoon verwijder de zaadjes en draden en snijd het in kleine stukjes.
  3. Verhit boter en olie in een pan en bak de kip aan beide kanten bruin. Neem vervolgens de kip uit de pan en leg het appart
  4. Snijd de knoflook, ui, peper en gember in kleine stukjes en doe het geheel met een nog een klein beetje olie in de pan. Laat dit  op laag vuur 5 minuten rustig bakken.
  5. Doe vervolgens de gebakken kip samen met stukjes pompoen in de pan.
  6. Voeg daarna de bouillon toe en laat het geheel voor ongeveer 25 minuten stoven.
  7. Draai het vuur uit en voeg de couscous samen met 150ml water toe en laat  dit nog eens 10 minuten gaar worden.
  8. Tot slot kun je nog een handje amandelen en koriander over de couscous heen doen.